Ota yhteyttä / Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Nimi *
Nimi

48 Fredrikinkatu
Helsinki, , 00101
Finland

+358 9 686 9220

Ajankohtaista

Tiedotteita ja uutisia

Mitta Oy osti Etelä-Karjalan Mittauskeskus Oy:ltä kalibrointi-, koulutus ja mittauspalvelut

Emmi Rakkola

Mitta Oy on ostanut 25.8.2017 allekirjoitetulla liiketoimintakaupalla Etelä-Karjalan Mittauskeskus Oy:ltä kalibrointi-, koulutus ja mittauspalvelut.

Etelä-Karjalan Mittauskeskus Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Jari Karhu sekä yhtiön työntekijät siirtyvät 1.9.2017 Mitta Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Jari Karhu vastaa tulevaisuudessa Mitta Oy:n koulutus- ja kalibrointipalveluista sekä toimii Kaakonkulmalla lähiesimiehenä Lappeenrannasta käsin.

Read More

Mitta laajentaa Ruotsissa kohti pohjoista

Emmi Rakkola

Suomen johtavan mittausalan konsulttiyhtiön Mitta Oy:n ruotsalainen tytäryhtiö Mitta Mättjänst AB on sopinut ruotsalaisen Mätservice i Jämtland AB:n mittausliiketoiminnan siirtymisestä osaksi Mittaa syyskuun alussa. Samanaikaisesti Mitta-konserniin kuuluva Geofix Aktiebolag ostaa mittausvälineiden ja 3-D koneohjauksen myynti- ja vuokrausliiketoiminnan YT Trading AB:lta.

Read More

Chinese investment company shows interest in sustainable fish farming

Emmi Rakkola

Helmet Capital Oy Ab has signed a Letter of Intent earlier this year and last week (28.6.2017) a Commitment Letter for selling 100% of Fifax Ab shares to a Chinese investment company (China Overseas Smart City Technology Group Co. Ltd. fully owned subsidiary of state-owned China Overseas Holding Group) in Beijing. Fifax Ab has signed previously a Letter of Intent with F-Fast Ab and ÅFAB to buy the premises and equipment according to their current rent agreements with Fifax Ab. As part of the transaction, Fifax Ab will use its right to buy the premises and equipment according to the Letter of Intent signed by the parties.

Read More

Mitta jälleen ostoksilla Ruotsissa – palvelutarjonta laajenee

Emmi Rakkola

Suomen johtavan mittausalan konsulttiyhtiön Mitta Oy:n ruotsalainen tytäryhtiö Mitta Mättjänst AB on ostanut ruotsalaisen BG&M Konsult AB:n koko osakekannan. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2016 14 miljoonaa kruunua ja se työllisti 10 henkilöä. BGM:n toimitusjohtaja Johan Ericsson tulee osana järjestelyä osakkaaksi Mitan suomalaiseen emoyhtiöön, minkä omistajina on suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital sekä Mitta-konsernin henkilöstö.

Read More

Mitta Oy laajenee Ruotsiin

Emmi Rakkola

Suomen johtava mittausalan konsulttiyhtiö Mitta Oy on ostanut ruotsalaisten Motala Mättjänst AB:n ja Geofix Aktiebolagin koko osakekannan. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2016 33 miljoonaa kruunua ja ne työllistivät n. 36 henkilöä. Ostettujen yhtiöiden omistajat tulevat osana järjestelyä osakkaiksi Mittaan, minkä omistajina on suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital sekä yhtiön henkilöstö.

Read More

Mitta Oy osti Mikpic Oy:n

Emmi Rakkola

Mitta Oy on ostanut 20.3.2017 allekirjoitetulla sopimuksella koko Mikpic Oy:n osakekannan. Vuonna 2014 perustettu MikPic Oy on yksi nopeimmin kasvavista UAV-mittausalan toimijoista Pohjois-Suomen alueella. Yhtiön palveluihin ovat kuuluneet UAV-kartoitukset, pysty- ja viistokuvaukset, videokuvaukset sekä virtualisoinnit. Mikpic Oy:n yrittäjä Mika Moilanen ja koko kalusto siirtyvät Mitta Oy:lle 1.4.2017 alkaen.

Read More

Mitta Oy osti Digi-viiva Oy:n

Erik Ahnger

Mitta Oy on ostanut 28.2.2017 allekirjoitetulla sopimuksella koko Digi-viiva Oy:n osakekannan. Digi-viiva Oy on turkulainen vuonna 1997 perustettu rakennusten inventointimittaamiseen, CAD-piirtämiseen ja paperipiirustusten digitointiin erikoistunut insinööritoimisto.

Read More

Turvakolmio Group mukaan lukitusliiketoimintaan

Camilla Schwenson

Tuusulalainen turvatekniikkaintegraattori Turvakolmio Group on eilen solmitulla kaupalla ostanut helsinkiläisen Lukitusapu Oy:n koko osakekannan toimitusjohtaja Tapio Olsoselta ja hänen perheeltään. Kaupan myötä Lukitusavusta tulee Turvakolmio Oy:n tytäryhtiö ja Olsosesta Turvakolmio Oy:n osakas. Kauppa ei vaikuta Lukitusapu Oy:n henkilöstön tai asiakkaiden asemaan tai yrityksen sitoumuksiin.

Read More

VBH-Invest Ab:n koko osakekanta siirtymässä Martin & Servera Ab:lle

Camilla Schwenson

Martin & Servera on jättänyt tarjouksen ahvenanmaalaisesta Ab Chipsters Oy – tukkuliikkeestä ja laajentaa siten liiketoimintaansa ensimmäistä kertaa Ruotsin ulkopuolelle. Chipsters osana Martin & Servera -konsernia luo uusia mahdollisuuksia niin Martin & Serveralle kuin Chipstersillekin. Martin & Serveralle tärkeä osa yrityskauppaa on pääsy Chipstersin tuotevalikoimaan sekä tuorekalojen ja äyriäisten erityisosaamiseen.

Read More

Mitta Oy on ostanut koko A-Insinöörit Geotesti Oy:n osakekannan

Camilla Schwenson

Mitta Oy on tehnyt A-Insinöörien (www.ains.fi) kanssa valtakunnallisen palvelusopimuksen koskien mittaus-, kairaus- sekä maa- ja kiviaineslaboratoriopalveluita. Palvelusopimus tukee A-Insinöörien kasvua mahdollistaen joustavan ja kilpailukykyisen maaperätutkimuksien ja mittauksien saatavuuden valtakunnallisesti. Aiemmin A-Insinöörit on itse tuottanut näitä palveluita A-Insinöörit Geotesti Oy -nimisessä tytäryhtiössään Pirkanmaalla.

Read More

OTSO Metsäpalvelujen liiketoimintakauppa vahvistunut

Camilla Schwenson

Suomen metsäkeskuksen johtokunta on perjantaina 2.9.2016 hyväksynyt Suomen metsäkeskuksen liiketoimintayksikön OTSO Metsäpalvelujen liiketoimintakaupan. Myyjä ja ostaja ovat allekirjoittaneet kauppakirjan tänään. Liiketoimintakauppa korvaa Valtioneuvoston kanslian alaisuuteen perustettavaksi suunnitellun yhtiön, joka oli tarkoitettu välivaiheeksi yrityksen siirtämiseksi yksityisille markkinoille. Uusi yhtiö aloittaa toimintansa 1.10.2016.

Read More

Palvelualan kasvuyritys Citywork Oy laajentaa omistuspohjaansa

Erik Ahnger

Helmet Business Mentors Oy:n kokoama sijoittajaryhmä yhdessä yhtiön toimivan johdon kanssa ovat hankkineet Citywork Oy:n koko osakekannan omistukseensa. Helmet ja Cityworkin toimiva johto ovat tehneet MBO-kaupan 30.6.2016, jolla Cityworkin kasvu ja kehittäminen taataan myös tulevaisuudessa. Yhtiön toimiva johto ja aikaisemmat osakkaat tulevat jatkossakin olemaan yhtiössä merkittäviä vähemmistöomistajia samalla kun Cityworkin pääomistaja ja toimitusjohtaja Asko Snäkin vetäytyy yhtiön operatiivisesta johdosta. Citywork Oy:n toimitusjohtajaksi on järjestelyn yhteydessä nimitetty Ville Kulmala, joka aiemmin on toiminut yhtiön varatoimitusjohtajana.

Read More

Intera sijoittaa Wise Groupiin

Erik Ahnger

Wise Group Finland Oy jatkaa kasvuaan suomalaisen pääomasijoittaja Interan
tukemana. Omistusjärjestelyn yhteydessä pääomasijoittaja Helmet Business
Mentors irtautuu yhtiöstä. Henkilöstöosakkaat omistavat jatkossakin merkittävän
osan yhtiöstä.

Read More

Turvakolmio Oy laajentaa omistuspohjaansa

Erik Ahnger

Turvakolmio Oy:n uudeksi pääomistajaksi on 29.4.2016 toteutetussa järjestelyssä tullut Helmet Business Mentors Oy:n edustama sijoittajaryhmä. Turvakolmion vanhat omistajat jatkavat yhtiön vähemmistöosakkaina. Järjestely ei vaikuta Turvakolmion henkilöstön asemaan eikä yhtiön asiakassitoumuksiin. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Security MBA Timo Lehtinen.
 

Read More

Wise Group ostaa Insinööritoimisto VSO-Plan Oy:n

Erik Ahnger

Wise Group Finland Oy on allekirjoittanut 26.2.2016 sopimuksen, jolla se hankkii rakennesuunnittelutoimisto VSO-Plan Oy:n koko osakekannan. Kauppa laajentaa Wise Groupin paikallista palvelutarjontaa Lahden alueella rakennesuunnittelun sekä korjausrakentamisen asiantuntijapalveluihin.

”Strategisen laajentumisemme tavoitteena on tarjota paikallisesti Wise Groupin koko kattava palvelupaketti kaikkialla Suomessa. VSO-Planin liittyminen osaksi Wise Groupia mahdollistaa palveluntarjontamme laajentamisen Päijät-Hämeen alueella rakennesuunnitteluun sekä erityisesti korjausrakentamiseen. Jo aiemmin olemme tarjonneet paikallisin voimin talotekniikkapalveluja Lahden alueella. Mutta nyt paikallisuus vahvistuu myös rakennesuunnittelulla”, Wise Groupin toimitusjohtaja Aki Puska toteaa.

Lahdessa toimiva VSO-Plan Oy on vuonna 1994 perustettu rakennesuunnitteluun erikoistunut insinööritoimisto. Sen suunnittelemat kohteet ovat sekä uudisrakennuksia että saneerauskohteita ja asiakkaat pääsääntöisesti Päijät-Hämeen alueella.

VSO-Plan Oy:n kaikki viisi asiantuntijaa jatkavat vanhoina työntekijöinä nykyisissä tehtävissään. Yrityksen toimitusjohtaja Jorma Ojala jatkaa tehtävässään ja yrityksen omistajat Jorma Ojala ja Pertti Sainia tulevat kaupan myötä Wise Groupin osakkaiksi.

 Sekä yrityskaupoilla että orgaanisesti kasvanut Wise Group kuuluu viiden suurimman talonrakennussektorin asiantuntijapalveluja tarjoavan yrityksen joukkoon Suomessa. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto kasvoi noin 19 % n. 30 milj. euroon ja vahva kasvu jatkuu myös vuonna 2016.

 Lisätietoja

Aki Puska, toimitusjohtaja, Wise Group Finland Oy

puh. 040 568 3490 tai aki.puska@wisegroup.fi

 

Jorma Ojala, toimitusjohtaja, VSO-Plan Oy

puh. 040 5412840 tai jorma.ojala@vso-plan.fi

Helmet Business Mentors Oy | Fredrikinkatu 48 A, 11. krs. 00100 HELSINKI | Tel.

Wise Group vahvistuu kahdella LVI-osaajalla: Hevac-Konsultit Oy ja Visatek Oy osaksi Wise Groupia

Erik Ahnger

Wise Group Finland Oy:n kattava talotekniikkaosaaminen vahvistuu entisestään, kun Hevac-Konsultit Oy ja Visatek Oy liittyvät osaksi Wise Groupia. Kaupan myötä Wise Group -konsernin palveluksessa on jo yli 140 talotekniikan osaajaa ja yhtiön talotekniikkaosaaminen on erittäin vahvaa valtakunnallisesti.

Hevac-Konsultit Oy on vuonna 1981 perustettu helsinkiläinen lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja automatiikkasuunnittelutoimisto. Sen toteuttamat kohteet ovat pääosin julkisen puolen vaativia peruskorjaus- ja uudishankkeita. Yrityksen palveluksessa on 13 työntekijää.

Visatek Oy on vuonna 1984 Kuusankoskella perustettu LVI-suunnittelutoimisto. Nykyisin sen pääpaikka on Kouvolassa ja sen palveluksessa on kuusi pitkän kokemuksen omaavaa LVI-suunnittelun ammattilaista. Visatekin asiakaskunnan muodostaa teollisuus, kunnat, vuokrataloyhtiöt, lämpöyhtiöt, rakennusliikkeet, isännöintitoimistot sekä yksityiset rakennuttajat.

Molempien yritysten kaikki työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä nykyisissä tehtävissään. Visatek Oy:n toimitusjohtajaksi tulee yrityksessä pitkään toiminut suunnittelupäällikkö Jari Sanamäki, joka on vastannut yrityksen käytännön toiminnasta Kouvolassa. Hevac-Konsultit Oy:n toimitusjohtajana toimii Wise Group Finland Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska oman toimensa ohessa.

Lisätietoja antaa:

Aki Puska, toimitusjohtaja, Wise Group Finland Oy
p. 040 568 3490 tai aki.puska@wisegroup.fi

Helmet Business Mentors Oy | Fredrikinkatu 48 A, 11. krs. 00100 HELSINKI | Tel. +358 9 686 9

Wise Group laajenee Pohjois-Suomeen - Ostaa Arkins Oy:n Oulusta

Erik Ahnger

Wise Group Finland Oy on hankkinut omistukseensa oululaisen Arkins
Suunnittelu Oy:n. Kauppa laajentaa Wise Groupin läsnäolon Pohjois-Suomeen
ja vahvistaa näin yrityksen mahdollisuuksia palvella asiakkaitaan
maanlaajuisesti.

”Strateginen laajentuminen Pohjois-Suomeen on ollut tavoitteenamme. Arkins
Suunnittelu Oy:n myötä pääsemme uudelle markkina-alueelle. Tämän jälkeen
voimme sanoa olevamme läsnä kaikkialla Suomessa,” Wise Group -konsernin
toimitusjohtaja Aki Puska sanoo.

Arkins Suunnittelu Oy on vuonna 1973 perustettu oululainen
insinööritoimisto. Yli 40 toimintavuotensa aikana se on kasvattanut vahvan
rakennusteknisen osaamisen esimerkiksi rakennesuunnittelun,
sähkösuunnittelun, LVI-teknisten järjestelmien sekä rakennusautomaation
tietoliikenne- ja valvontajärjestelmien saralla.

Yritys työllistää 25 asiantuntijaa Oulussa, Kajaanissa ja Kokkolassa, ja he
kaikki jatkavat kaupan jälkeen vanhoina työntekijöinä nykyisissä
tehtävissään. Arkins Suunnittelu Oy:n toimitusjohtajana tulee toimimaan
Wise Group Finland Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska oman toimensa ohella.

Sekä yrityskaupoilla että orgaanisesti kasvanut Wise Group kuuluu viiden
suurimman talonrakennussektorin asiantuntijapalveluja tarjoavan yrityksen
joukkoon Suomessa. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto kasvoi noin 17 % ylittäen
30 milj. euroa ja vahva kasvu jatkuu myös vuonna 2016.

Lisätietoja:
Aki Puska, toimitusjohtaja, Wise Group Finland Oy
puh. 040 568 3490 tai aki.puska@wisegroup.fi
 

Helmet Business Mentors Oy | Fredrikinkatu 48 A, 11. krs. 00100 HELSINKI | T