Ota yhteyttä / Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Nimi *
Nimi

48 Fredrikinkatu
Helsinki, , 00101
Finland

+358 9 686 9220

Ajankohtaista

Tiedotteita ja uutisia

Mitta jälleen ostoksilla Ruotsissa – palvelutarjonta laajenee

Emmi Rakkola

Suomen johtavan mittausalan konsulttiyhtiön Mitta Oy:n ruotsalainen tytäryhtiö Mitta Mättjänst AB on ostanut ruotsalaisen BG&M Konsult AB:n koko osakekannan. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2016 14 miljoonaa kruunua ja se työllisti 10 henkilöä. BGM:n toimitusjohtaja Johan Ericsson tulee osana järjestelyä osakkaaksi Mitan suomalaiseen emoyhtiöön, minkä omistajina on suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital sekä Mitta-konsernin henkilöstö.

Read More

Mitta Oy laajenee Ruotsiin

Emmi Rakkola

Suomen johtava mittausalan konsulttiyhtiö Mitta Oy on ostanut ruotsalaisten Motala Mättjänst AB:n ja Geofix Aktiebolagin koko osakekannan. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2016 33 miljoonaa kruunua ja ne työllistivät n. 36 henkilöä. Ostettujen yhtiöiden omistajat tulevat osana järjestelyä osakkaiksi Mittaan, minkä omistajina on suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital sekä yhtiön henkilöstö.

Read More

Mitta Oy osti Mikpic Oy:n

Emmi Rakkola

Mitta Oy on ostanut 20.3.2017 allekirjoitetulla sopimuksella koko Mikpic Oy:n osakekannan. Vuonna 2014 perustettu MikPic Oy on yksi nopeimmin kasvavista UAV-mittausalan toimijoista Pohjois-Suomen alueella. Yhtiön palveluihin ovat kuuluneet UAV-kartoitukset, pysty- ja viistokuvaukset, videokuvaukset sekä virtualisoinnit. Mikpic Oy:n yrittäjä Mika Moilanen ja koko kalusto siirtyvät Mitta Oy:lle 1.4.2017 alkaen.

Read More

Mitta Oy osti Digi-viiva Oy:n

Erik Ahnger

Mitta Oy on ostanut 28.2.2017 allekirjoitetulla sopimuksella koko Digi-viiva Oy:n osakekannan. Digi-viiva Oy on turkulainen vuonna 1997 perustettu rakennusten inventointimittaamiseen, CAD-piirtämiseen ja paperipiirustusten digitointiin erikoistunut insinööritoimisto.

Read More

Turvakolmio Group mukaan lukitusliiketoimintaan

Camilla Schwenson

Tuusulalainen turvatekniikkaintegraattori Turvakolmio Group on eilen solmitulla kaupalla ostanut helsinkiläisen Lukitusapu Oy:n koko osakekannan toimitusjohtaja Tapio Olsoselta ja hänen perheeltään. Kaupan myötä Lukitusavusta tulee Turvakolmio Oy:n tytäryhtiö ja Olsosesta Turvakolmio Oy:n osakas. Kauppa ei vaikuta Lukitusapu Oy:n henkilöstön tai asiakkaiden asemaan tai yrityksen sitoumuksiin.

Read More

VBH-Invest Ab:n koko osakekanta siirtymässä Martin & Servera Ab:lle

Camilla Schwenson

Martin & Servera on jättänyt tarjouksen ahvenanmaalaisesta Ab Chipsters Oy – tukkuliikkeestä ja laajentaa siten liiketoimintaansa ensimmäistä kertaa Ruotsin ulkopuolelle. Chipsters osana Martin & Servera -konsernia luo uusia mahdollisuuksia niin Martin & Serveralle kuin Chipstersillekin. Martin & Serveralle tärkeä osa yrityskauppaa on pääsy Chipstersin tuotevalikoimaan sekä tuorekalojen ja äyriäisten erityisosaamiseen.

Read More

Mitta Oy on ostanut koko A-Insinöörit Geotesti Oy:n osakekannan

Camilla Schwenson

Mitta Oy on tehnyt A-Insinöörien (www.ains.fi) kanssa valtakunnallisen palvelusopimuksen koskien mittaus-, kairaus- sekä maa- ja kiviaineslaboratoriopalveluita. Palvelusopimus tukee A-Insinöörien kasvua mahdollistaen joustavan ja kilpailukykyisen maaperätutkimuksien ja mittauksien saatavuuden valtakunnallisesti. Aiemmin A-Insinöörit on itse tuottanut näitä palveluita A-Insinöörit Geotesti Oy -nimisessä tytäryhtiössään Pirkanmaalla.

Read More

OTSO Metsäpalvelujen liiketoimintakauppa vahvistunut

Camilla Schwenson

Suomen metsäkeskuksen johtokunta on perjantaina 2.9.2016 hyväksynyt Suomen metsäkeskuksen liiketoimintayksikön OTSO Metsäpalvelujen liiketoimintakaupan. Myyjä ja ostaja ovat allekirjoittaneet kauppakirjan tänään. Liiketoimintakauppa korvaa Valtioneuvoston kanslian alaisuuteen perustettavaksi suunnitellun yhtiön, joka oli tarkoitettu välivaiheeksi yrityksen siirtämiseksi yksityisille markkinoille. Uusi yhtiö aloittaa toimintansa 1.10.2016.

Read More

Palvelualan kasvuyritys Citywork Oy laajentaa omistuspohjaansa

Erik Ahnger

Helmet Business Mentors Oy:n kokoama sijoittajaryhmä yhdessä yhtiön toimivan johdon kanssa ovat hankkineet Citywork Oy:n koko osakekannan omistukseensa. Helmet ja Cityworkin toimiva johto ovat tehneet MBO-kaupan 30.6.2016, jolla Cityworkin kasvu ja kehittäminen taataan myös tulevaisuudessa. Yhtiön toimiva johto ja aikaisemmat osakkaat tulevat jatkossakin olemaan yhtiössä merkittäviä vähemmistöomistajia samalla kun Cityworkin pääomistaja ja toimitusjohtaja Asko Snäkin vetäytyy yhtiön operatiivisesta johdosta. Citywork Oy:n toimitusjohtajaksi on järjestelyn yhteydessä nimitetty Ville Kulmala, joka aiemmin on toiminut yhtiön varatoimitusjohtajana.

Read More

Intera sijoittaa Wise Groupiin

Erik Ahnger

Wise Group Finland Oy jatkaa kasvuaan suomalaisen pääomasijoittaja Interan
tukemana. Omistusjärjestelyn yhteydessä pääomasijoittaja Helmet Business
Mentors irtautuu yhtiöstä. Henkilöstöosakkaat omistavat jatkossakin merkittävän
osan yhtiöstä.

Read More

Turvakolmio Oy laajentaa omistuspohjaansa

Erik Ahnger

Turvakolmio Oy:n uudeksi pääomistajaksi on 29.4.2016 toteutetussa järjestelyssä tullut Helmet Business Mentors Oy:n edustama sijoittajaryhmä. Turvakolmion vanhat omistajat jatkavat yhtiön vähemmistöosakkaina. Järjestely ei vaikuta Turvakolmion henkilöstön asemaan eikä yhtiön asiakassitoumuksiin. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Security MBA Timo Lehtinen.
 

Read More

Wise Group ostaa Insinööritoimisto VSO-Plan Oy:n

Erik Ahnger

Wise Group Finland Oy on allekirjoittanut 26.2.2016 sopimuksen, jolla se hankkii rakennesuunnittelutoimisto VSO-Plan Oy:n koko osakekannan. Kauppa laajentaa Wise Groupin paikallista palvelutarjontaa Lahden alueella rakennesuunnittelun sekä korjausrakentamisen asiantuntijapalveluihin.

”Strategisen laajentumisemme tavoitteena on tarjota paikallisesti Wise Groupin koko kattava palvelupaketti kaikkialla Suomessa. VSO-Planin liittyminen osaksi Wise Groupia mahdollistaa palveluntarjontamme laajentamisen Päijät-Hämeen alueella rakennesuunnitteluun sekä erityisesti korjausrakentamiseen. Jo aiemmin olemme tarjonneet paikallisin voimin talotekniikkapalveluja Lahden alueella. Mutta nyt paikallisuus vahvistuu myös rakennesuunnittelulla”, Wise Groupin toimitusjohtaja Aki Puska toteaa.

Lahdessa toimiva VSO-Plan Oy on vuonna 1994 perustettu rakennesuunnitteluun erikoistunut insinööritoimisto. Sen suunnittelemat kohteet ovat sekä uudisrakennuksia että saneerauskohteita ja asiakkaat pääsääntöisesti Päijät-Hämeen alueella.

VSO-Plan Oy:n kaikki viisi asiantuntijaa jatkavat vanhoina työntekijöinä nykyisissä tehtävissään. Yrityksen toimitusjohtaja Jorma Ojala jatkaa tehtävässään ja yrityksen omistajat Jorma Ojala ja Pertti Sainia tulevat kaupan myötä Wise Groupin osakkaiksi.

 Sekä yrityskaupoilla että orgaanisesti kasvanut Wise Group kuuluu viiden suurimman talonrakennussektorin asiantuntijapalveluja tarjoavan yrityksen joukkoon Suomessa. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto kasvoi noin 19 % n. 30 milj. euroon ja vahva kasvu jatkuu myös vuonna 2016.

 Lisätietoja

Aki Puska, toimitusjohtaja, Wise Group Finland Oy

puh. 040 568 3490 tai aki.puska@wisegroup.fi

 

Jorma Ojala, toimitusjohtaja, VSO-Plan Oy

puh. 040 5412840 tai jorma.ojala@vso-plan.fi

Helmet Business Mentors Oy | Fredrikinkatu 48 A, 11. krs. 00100 HELSINKI | Tel.

Wise Group vahvistuu kahdella LVI-osaajalla: Hevac-Konsultit Oy ja Visatek Oy osaksi Wise Groupia

Erik Ahnger

Wise Group Finland Oy:n kattava talotekniikkaosaaminen vahvistuu entisestään, kun Hevac-Konsultit Oy ja Visatek Oy liittyvät osaksi Wise Groupia. Kaupan myötä Wise Group -konsernin palveluksessa on jo yli 140 talotekniikan osaajaa ja yhtiön talotekniikkaosaaminen on erittäin vahvaa valtakunnallisesti.

Hevac-Konsultit Oy on vuonna 1981 perustettu helsinkiläinen lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja automatiikkasuunnittelutoimisto. Sen toteuttamat kohteet ovat pääosin julkisen puolen vaativia peruskorjaus- ja uudishankkeita. Yrityksen palveluksessa on 13 työntekijää.

Visatek Oy on vuonna 1984 Kuusankoskella perustettu LVI-suunnittelutoimisto. Nykyisin sen pääpaikka on Kouvolassa ja sen palveluksessa on kuusi pitkän kokemuksen omaavaa LVI-suunnittelun ammattilaista. Visatekin asiakaskunnan muodostaa teollisuus, kunnat, vuokrataloyhtiöt, lämpöyhtiöt, rakennusliikkeet, isännöintitoimistot sekä yksityiset rakennuttajat.

Molempien yritysten kaikki työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä nykyisissä tehtävissään. Visatek Oy:n toimitusjohtajaksi tulee yrityksessä pitkään toiminut suunnittelupäällikkö Jari Sanamäki, joka on vastannut yrityksen käytännön toiminnasta Kouvolassa. Hevac-Konsultit Oy:n toimitusjohtajana toimii Wise Group Finland Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska oman toimensa ohessa.

Lisätietoja antaa:

Aki Puska, toimitusjohtaja, Wise Group Finland Oy
p. 040 568 3490 tai aki.puska@wisegroup.fi

Helmet Business Mentors Oy | Fredrikinkatu 48 A, 11. krs. 00100 HELSINKI | Tel. +358 9 686 9

Wise Group laajenee Pohjois-Suomeen - Ostaa Arkins Oy:n Oulusta

Erik Ahnger

Wise Group Finland Oy on hankkinut omistukseensa oululaisen Arkins
Suunnittelu Oy:n. Kauppa laajentaa Wise Groupin läsnäolon Pohjois-Suomeen
ja vahvistaa näin yrityksen mahdollisuuksia palvella asiakkaitaan
maanlaajuisesti.

”Strateginen laajentuminen Pohjois-Suomeen on ollut tavoitteenamme. Arkins
Suunnittelu Oy:n myötä pääsemme uudelle markkina-alueelle. Tämän jälkeen
voimme sanoa olevamme läsnä kaikkialla Suomessa,” Wise Group -konsernin
toimitusjohtaja Aki Puska sanoo.

Arkins Suunnittelu Oy on vuonna 1973 perustettu oululainen
insinööritoimisto. Yli 40 toimintavuotensa aikana se on kasvattanut vahvan
rakennusteknisen osaamisen esimerkiksi rakennesuunnittelun,
sähkösuunnittelun, LVI-teknisten järjestelmien sekä rakennusautomaation
tietoliikenne- ja valvontajärjestelmien saralla.

Yritys työllistää 25 asiantuntijaa Oulussa, Kajaanissa ja Kokkolassa, ja he
kaikki jatkavat kaupan jälkeen vanhoina työntekijöinä nykyisissä
tehtävissään. Arkins Suunnittelu Oy:n toimitusjohtajana tulee toimimaan
Wise Group Finland Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska oman toimensa ohella.

Sekä yrityskaupoilla että orgaanisesti kasvanut Wise Group kuuluu viiden
suurimman talonrakennussektorin asiantuntijapalveluja tarjoavan yrityksen
joukkoon Suomessa. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto kasvoi noin 17 % ylittäen
30 milj. euroa ja vahva kasvu jatkuu myös vuonna 2016.

Lisätietoja:
Aki Puska, toimitusjohtaja, Wise Group Finland Oy
puh. 040 568 3490 tai aki.puska@wisegroup.fi
 

Helmet Business Mentors Oy | Fredrikinkatu 48 A, 11. krs. 00100 HELSINKI | T

Wise Group ostaa kotkalaisen Sähkökuva Oy:n

Erik Ahnger

Wise Group Finland Oy on allekirjoittanut 11.1.2016 sopimuksen, jolla yhtiö hankkii kotkalaisen Sähkökuva Oy:n koko osakekannan. Kauppa vahvistaa Wise Groupin sähkösuunnittelua ja -konsultointia.

”Ostoksen myötä saamme nyt myös Kymen alueelle vahvan taloteknisen kokonaistarjonnan. LVI-asiantuntijoidemme rinnalle tulee kokenut 10 hengen sähkösuunnittelun asiantuntijaryhmä. Nyt pystymme tarjoamaan alueellisesti koko talotekniikan, mikä on ollut strateginen tavoitteemme,” Wise Groupin toimitusjohtaja Aki Puska toteaa.

Sähkökuva Oy on vuonna 1988 perustettu, vahvan ammattitaidon omaava sähköalan suunnittelu- ja konsulttitoimisto. Vakiintunut ja monipuolinen asiakaskenttä sekä uusien palvelumuotojen kehittäminen ovat varmistaneet yritykselle vahvan aseman eteläisen Suomen sähkösuunnittelumarkkinoilla.

Sähkökuvan kaikki 10 asiantuntijaa jatkavat vanhoina työntekijöinä nykyisissä tehtävissään. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Keijo Kuvaja. Kaupan myötä Sähkökuvan omistajat Keijo Kuvaja, Jorma Hämäläinen ja Seppo Puhakka tulevat Wise Groupin osakkaiksi.

Sekä yrityskaupoilla että orgaanisesti kasvanut Wise Group kuuluu viiden suurimman talonrakennussektorin asiantuntijapalveluja tarjoavan yrityksen joukkoon Suomessa. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto kasvoi noin 17 % ylittäen 30 milj. euroa ja vahva kasvu jatkuu myös vuonna 2016.

 Lisätietoja

Aki Puska, toimitusjohtaja, Wise Group Finland Oy

puh. 040 568 3490 tai aki.puska@wisegroup.fi

 

Keijo Kuvaja, toimitusjohtaja, Sähkökuva Oy

puh. 0500 559 633 tai keijo.kuvaja@sahkokuva.fi

Helmet Business Mentors Oy | Fredrikinkatu 48 A, 11. krs. 00100 HELSINKI | Tel. +358 9 686 9220 | Fa

Destia myy mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalvelunsa Mitta Oy:lle

Erik Ahnger

Destia Group Oyj

Pörssitiedote 23.11.2015, 9:00 (CET +1)

 Destia Oy ja Mitta Oy allekirjoittivat tänään sopimuksen liiketoimintakaupasta, jolla Destian mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalvelut siirtyvät oululaiselle mittauksiin, kartoituksiin ja laserkeilauksiin erikoistuneelle Mitta Oy:lle. Destia kirjaa kaupasta myyntivoiton, jolla on positiivinen vaikutus yhtiön vuoden 2015 liikevoittoon. Kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen 31.12.2015. Destia muuttaa liiketoimintakaupan johdosta markkinaohjeistustaan vuodelle 2015.

 Mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalvelut-liiketoimintojen yhteenlaskettu ulkoinen liikevaihto vuonna 2014 oli noin 6 miljoonaa euroa. Mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalveluissa työskentelee noin 100 henkilöä, jotka siirtyvät Mitta Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

”Strategiamme mukaisesti keskitymme ydinliiketoimintojemme vahvistamiseen ja kasvuun valituilla liiketoiminta-alueilla. Mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalveluista luopuminen selkeyttää liiketoimintaportfoliotamme, ja vahvistaa tasettamme luoden paremmat edellytykset ydinliiketoimintojemme kehittämiseen ja kasvuun. Mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalvelujen ammattilaisemme vahvistavat Mitta Oy:n asemaa alan vahvana suomalaisena osaajana, ja saavat paremmat kehitysmahdollisuudet uudessa omistuksessa”, kertoo Destian toimitusjohtaja Hannu Leinonen.

 Yhtiöt ovat allekirjoittaneet myös yhteistyösopimuksen, jonka mukaan Mitta Oy tarjoaa jatkossa Destialle mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalveluja.

 ”Liiketoimintakauppa vahvistaa kykyämme palvella asiakkaitamme entistä monipuolisemmin koko valtakunnan laajuisesti. Mittaus- ja geopalveluiden teknologinen muutos on ollut viime vuosina erittäin nopeaa ja Suomen johtavana toimijana panostamme jatkuvasti henkilöstömme osaamisen kehittämiseen, mikä edelleen parantaa myös asiakkaidemme kilpailukykyä”, toteaa Mitta Oy:n toimitusjohtaja Jari Lappi.

DESTIA GROUP OYJ

Hallitus

 

Lisätietoja:

Destia Group Oyj, toimitusjohtaja Hannu Leinonen, p. 020 444 4000

Mitta Oy, toimitusjohtaja Jari Lappi, p. 043 2111 600

 

Destia:

Destia on suomalainen infra- ja rakennusalan palveluyritys. Toteutamme toimivampaa maailmaa pala palalta rakentamalla, ylläpitämällä ja suunnittelemalla nykyaikaisia liikenne- ja teollisuusympäristöjä sekä tuottamalla liikenteen asiantuntijapalveluita. Palvelumme ulottuvat maanalaisesta rakentamisesta kattavaan maanpäälliseen toimintaan sekä energia- ja insinöörirakentamiseen. Destian liikevaihto oli yli 430 miljoonaa euroa vuonna 2014. Osaajia meillä on noin 1 500.

Mitta:

Mitta on suomalainen kansainvälisesti toimiva mittausalan konsulttiyhtiö, joka toimii rakentamisen arvoketjussa. Mitta on Suomessa markkinajohtaja, jonka toimialat ovat mittaus, geolaboratorio, kairaus sekä ympäristö- ja energiapalvelut.

 Yhtiön liikevaihto oli 12,5 miljoonaa euroa vuonna 2014 ja palveluksessamme on noin 125 alan huippuammattilaista.

 

Helmet Business Mentors Oy | Fredrikinkatu 48 A, 11. krs. 00100 HELSINKI | Tel. +358 9 686 922

Wise Group ostaa Insta Sainio Oy:n Turusta

Erik Ahnger

Wise Group Finland Oy on allekirjoittanut 30.10.2015 sopimuksen, jolla yhtiö hankkii turkulaisen Insto Sainio Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa laajentaa Wise Groupin palvelutarjontaa uudelle toiminta-alueelle. Wise Group on kaupan myötä läsnä 11 merkittävässä kaupungissa.

Insto Sainio Oy:n palveluksessa olevat 17 talotekniikan asiantuntijaa jatkavat vanhoina työntekijöinä nykyisissä tehtävissään. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Pasi Sainio. Yhtiön myyjät Pasi Sainio, Seppo Suominen ja Janne Mäki tulevat kaupan myötä Wise Groupin osakkaiksi.

”Kaupan myötä kykenemme yhdessä tarjoamaan nykyisille ja uusille asiakkaillemme kokonaissuunnittelu- ja konsulttipalveluja, joille on ollut jatkuvaa kysyntää. Tämä antaa meille myös mahdollisuuden palkata uusia asiantuntijoita mielenkiintoisiin työtehtäviin,” Wise Groupin toimitusjohtaja Aki Puska toteaa.

Wise Group Finland Oy on suomalainen yritys, joka tarjoaa talonrakennusalan konsultointi-, suunnittelu- ja rakennuttamispalveluita uudis- ja korjauskohteisiin Suomessa ja Baltian maissa. Wise Group kuuluu talonrakennussektorin kuuden suurimman asiantuntijapalveluita tarjoavan yrityksen joukkoon Suomessa. Sen pro forma -liikevaihto vuonna 2015 tulee olemaan noin 30 M€. Yritys työllistää 350 suunnittelun ja rakennuttamisen ammattilaista Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Mikkelissä, Savonlinnassa, Tampereella ja Turussa.

Yrityksen omistavat Helmet Business Mentors Oy:n ja Consilium Corporate Finance Oy:n keräämä kotimainen sijoittajaryhmä sekä toimiva johto, jonka omistusosuus yrityksestä on 34 %.

Insto Sainio Oy on Turun alueen suurimpia talotekniikkasuunnitteluun erikoistuneista yrityksistä. Yhtiön liikevaihto on n. 1,5 M€. Yhtiön toimialoina ovat kaiken tyyppisten rakennusten LVI-suunnittelu, sähkösuunnittelu ja näiden valvontapalvelut sekä uudis- että korjauskohteisiin. Yhtiö on perustettu vuonna 2005. Yritys on kasvanut talotekniikkasuunnittelun osalta voimakkaasti viime vuodet.

Lisätietoja: 

Aki Puska, toimitusjohtaja, Wise Group Finland Oy

p. 040 568 3490 tai aki.puska@wisegroup.fi

Pasi Sainio, toimitusjohtaja, Insto Sainio Oy

p. 040 550 6159 tai pasi.sainio@instosainio.fi

Helmet Business Mentors Oy | Fredrikinkatu 48 A, 11. krs. 00100 HELSINKI | Tel. +358 9 6

Maailman ensimmäinen automatisoitu sellun jakelukeskus Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalle

Erik Ahnger

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ja Pesmel ovat allekirjoittaneet sopimuksen selluvaraston toimittamisesta Äänekoskelle valmistuvaan biotuotetehtaaseen. Varasto toteutetaan uudentyyppisellä TransBale- jakelukeskuskonseptilla. Täydessä käytössä se tulee olemaan vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä. Toimitettavassa konseptissa tehtaan koko 1,3 miljoonan tonnin tuotanto ajetaan jakelukeskukseen, joka puskuroi, lajittelee ja jakelee selluyksiköt eri kuljetuksiin. Toimitus on lajiaan ensimmäinen maailmassa.

TransBale-konseptia on kehitetty yhteistyössä Metsä Fibren kanssa puolentoista vuoden ajan. Automaattisen jakelukeskuksen ytimenä on korkeavarasto, jonka kaksi hyllystöhissiä toimivat automaattirobotin tavoin. Järjestelmä puskuroi ja lajittelee yksiköt tuotelajien ja asiakastilausten mukaan sekä ohjaa kaiken lähetystoiminnan. Jakelukeskus toimii kiinteänä osana logistista ketjua, jossa pääjakelukanavia on kolme. Noin 800 000 tonnia sellua kuljetetaan vientiyksikköinä junalla Vuosaaren satamaan, 400 000 tonnia junilla ja rekoilla suoraan asiakkaille ja loput 100 000 tonnia jalostetaan tehdasalueen eri yksiköissä.

Valitun teknologian yhtenä etuna on joustavuus. Portaattomasti säätyvän lajittelukapasiteetin ansiosta tuotannon esilajittelua tai varastotilojen allokointia ei tarvitse tehdä. Tämä mahdollistaa optimaalisen tilankäytön riippumatta siitä, paljonko eri sellulajeja tuotetaan. Jakelukeskuksen kokonaiskapasiteetti on 25 000 tonnia alle 3 000 neliön alueella. ”Tutkimme jo esisuunnitteluvaiheessa uusia ratkaisuja ja TransBale-konseptin käsittelykyky ja varastointitehokkuus vakuuttivat meidät”, Metsä Fibren projektijohtaja Timo Merikallio kertoo.  

Laitteiden lisäksi toimitus sisältää laajan WMS-tietojärjestelmän, joka hoitaa jakelukeskuksen varastonhallinnan sekä lähetys- ja lastaustoiminnot. WMS-tietojärjestelmä on liitetty sekä tuotannon automaatiojärjestelmään että tehtaan SAP-järjestelmään, joista saatavien tuote- ja lähetystietojen perusteella se ohjaa automatisoidut junien ja rekkojen lähetys- ja lastaustoiminnot. Automaattisessa lastauksessa rekka lastataan viidessä minuutissa ja vastaavasti 22 vaunun ja 1 400 tonnin juna kolmessa tunnissa. Lastaustehokkuuden lisäksi automaation avulla minimoidaan työturvallisuusriskit sekä laite- ja tuotevauriot.

 ”Kaltaisellemme teknologiayhtiölle uusien konseptien kehittäminen on elintärkeää. Tämän projektin myötä pääsemme laajentamaan teknologiaamme uudelle business-alueelle. Tästä saamme kiittää Metsä Fibren ihmisiä, jotka olivat ennakkoluulottomasti mukana projektin alusta saakka” sanoo Pesmelin toimitusjohtaja Tony Leikas.

 

 Lisätietoja:

Tony Leikas, toimitusjohtaja, Pesmel Oy

puh. 020 700 9710, email: tony.leikas@pesmel.com

 

Pesmel on johtava kansainvälinen materiaalinkäsittelyn asiantuntija, jonka täysautomaattiset käsittely-, pakkaus- ja varastointijärjestelmät tehostavat tehtaiden sisäistä logistiikkaa ja ylläpitävät tuotteen laadun.

Lähes neljän vuosikymmenen aikana Pesmel on toimittanut yli 400 käsittely- ja pakkausprojektia ja noin 150 varastojärjestelmää. Yrityksessä työskentelee yli 150 osaajaa, joista Suomessa noin 100.

Lue lisää www.pesmel.com

Helmet Business Mentors Oy | Fredrikinkatu 48 A, 11. krs. 00100 HELSINKI | Tel. +358 9 686