Ota yhteyttä / Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Nimi *
Nimi

48 Fredrikinkatu
Helsinki, , 00101
Finland

+358 9 686 9220

Ajankohtaista

Tiedotteita ja uutisia

Mitta vahvistaa laboratoriopalvelut Ruotsissa

Emmi Rakkola

Mitta Oy:n omistama Mitta AB on allekirjoittanut sopimuksen, jossa Mitta AB ostaa 100% PM Labtek AB ja Hedborg Geoinnovation AB:n osakkeista. Labtek harjoittaa geoteknisiä laboratoriotutkimuksia ja Geoinnovation rakentaa laboratoriolaitteita. Näiden kahden yhtiön liikevaihto on n. 5 miljoonaa kruunua ja ne työllistävät 6 asiantuntijaa. Osana järjestelyä omistajat Peter Hedborg ja Magnus Salmi tulevat myös osakkaiksi Mittaan, jonka omistajina ovat suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital ja Mitta-konsernin henkilöstö. Peter Hedborgista tulee laboratoriojohtaja Ruotsissa ja vastaa n. 30-35 henkilöstä, mukaan lukien Mitan ja MRM:n siirrettävät laboratoriot. Vastatakseen markkinoiden kysyntään Mitta tarjoaa jatkossa myös triax-kokeita viidellä täydellisesti varustetulla triax-laitteella Göteborgissa sekä tekee uusia investointeja kuluvan vuoden aikana triax-kokeiden laajentamiseksi Mitan muihinkin laboratorioihin.

Mitan liiketoiminta Ruotsissa jatkoi voimakasta kasvuaan vuonna 2018 ja liikevaihto nousi yli 100 miljoonaan kruunuun. Mitta-konserni, Pohjoismaiden johtava mittausalan konsulttiyritys, on jatkanut voimakasta kasvuaan ja liikevaihto oli yli 35 miljoonaa euroa vuonna 2018.

Labtekin ja Geoinnovationin yrityskaupat vahvistavat Mitan resursseja geoteknisissä laboratoriopalveluissa, joissa Mitta saavuttaa markkinajohtajan sekä Ruotsissa että Suomessa.

”Nyt voimme tarjota geoteknisiä laboratoriopalveluita myös Göteborgin alueella. Samalla saamme myös ainutlaatuista osaamista laitteiden ja menetelmien kehittämiseen”; sanoo Tomas Knutsson, toimitusjohtaja, Mitta AB.

”Näemme, että Ruotsissa ja Suomessa on vahva kysyntä geoteknisistä laboratoriopalveluista. Mitta antaa meille resursseja kehittää liiketoimintamme nopeammin asiakaskuntamme hyödyksi"; sanoo Peter Hedborg, toimitusjohtaja, PM Labtek AB ja Hedborg Geoinnovation AB.

Lisätietoa antavat

Mitta AB, toimitusjohtaja, Tomas Knutsson, puh. +46 70 623 70 79

PM Labtek AB ja Hedborg Geoinnovation AB, toimitusjohtaja, Peter Hedborg, puh. +46 70 467 46 66