Ota yhteyttä / Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Nimi *
Nimi

48 Fredrikinkatu
Helsinki, , 00101
Finland

+358 9 686 9220

Ajankohtaista

Tiedotteita ja uutisia

Mitta laajenee Gävleen

Emmi Rakkola

Mitta AB, jonka Suomen johtava mittausalan konsulttiyhtiö Mitta Oy omistaa, on 12.2.2018 ostanut ruotsalaisen Gävle Mätkonsult GMK AB:n (”GMK”) koko osakekannan. GMK:n liikevaihto oli vuonna 2017 noin 10 miljoonaa kruunua ja se työllisti 10 henkilöä. GMK:n omistajat Joakim Berg ja Christer Modée tulevat osana järjestelyä vastaamaan Mitan toiminnasta Gävlessä ja tulevat myös osakkaaksi Mittaan, jonka omistajina ovat suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital ja Mitan henkilöstö.

Mitan liiketoiminta on laajentunut voimakkaasti vuoden 2017 aikana liikevaihdon ollessa noin 28 miljoonaa euroa, missä on 30% kasvua edellisestä vuodesta. Mitta on markkinajohtaja Suomessa ja yhtiön toimialat ovat mittaus, geolaboratorio, kairaus sekä ympäristö- ja energiapalvelut.

GMK:n yritysosto on tärkeä strateginen askel Mitan koko palveluvalikoiman tarjoamiseen maanlaajuisesti Ruotsissa. Mitta on ensimmäisenä toimintavuotena Ruotsissa tehnyt 7 yritysostoa ja työllistää noin 80 henkilöä.

”On hienoa, että voimme laajentaa markkina-aluetta Gävleen, mikä myös samalla edesauttaa pätevän työvoiman saatavuutta Gävlen korkeakoulusta”; sanoo Tomas Knutsson, toimitusjohtaja Mitta AB.

”Mitta omistajana antaa meille rohkeutta kasvattaa henkilöstön määrää, jotta voimme paremmin vastata asiakkaiden lisääntyvään kysyntään”; sanoo Christer Modée, Gävle Mätkonsult GMK AB.

Lisätietoa

Mitta Oy, toimitusjohtaja, Jari Lappi, puh. 043 211 1600

Mitta Oy, hallituksen puheenjohtaja, Timo Hyvönen, puh. 0400 975 838

 

Mitta Oy on vuonna 1989 perustettu suomalainen kansainvälisesti toimiva mittausalan konsulttiyhtiö, joka toimii rakentamisen arvoketjussa. Mitta on Suomessa markkinajohtaja ja yhtiön toimialat ovat mittaus, geolaboratorio, kairaus sekä ympäristö- ja energiapalvelut.Se työllistää 350 alan ammattilaista yli 30 toimipaikassa ympäri Suomea ja Ruotsia. www.mitta.fi

Gävle Mätkonsult GMK AB on ruotsalainen mittauspalveluiden asiantuntijayritys. Vuonna 1988 perustettu yhtiö työskentelee kaikenlaisen mittaustoiminnan parissa, joka liittyy rakennus- ja laitesektoriin. Yhtiö harjoittaa liiketoimintaa ensisijaisesti Gävlessä, Uppsalassa, Tukholmassa ja Söderhamnissa. Yhtiön liikevaihto 2017 oli noin 10 miljoonaa kruunua ja se työllistää 10 henkilöä. www.gmk.se