Ota yhteyttä / Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Nimi *
Nimi

48 Fredrikinkatu
Helsinki, , 00101
Finland

+358 9 686 9220

Ajankohtaista

Tiedotteita ja uutisia

Mitta Oy laajenee Göteborgiin

Emmi Rakkola

Mitta AB, jonka Suomen johtava mittausalan konsulttiyhtiö Mitta Oy omistaa, on ostanut ruotsalaisen Geoiden Mätteknik i Varberg AB:n koko osakekannan. Geoidenin liikevaihto oli vuonna 2017 noin 13 miljoonaa kruunua ja se työllisti 10 henkilöä. Geoidenin omistaja ja toimitusjohtaja Bengt Eliasson tulee osana järjestelyä sisäisesti vastaamaan Mitan mittausteknisestä koulutuksesta Ruotsissa. Bengt Eliasson tulee myös osakkaaksi Mittaan, jonka omistajina ovat suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital ja yhtiön henkilöstö.

Mitan liiketoiminta on laajentunut voimakkaasti vuoden 2017 aikana liikevaihdon ollessa n. 28 miljoonaa euroa, missä on 30% kasvua edellisestä vuodesta. Mitta on markkinajohtaja Suomessa ja yhtiön toimialat ovat mittaus, geolaboratorio, kairaus sekä ympäristö- ja energiapalvelut.

Geoidenin yritysosto on tärkeä strateginen askel Mitan koko palveluvalikoiman tarjoamiseen maanlaajuisesti Ruotsissa. Mitta on ensimmäisenä toimintavuotena Ruotsissa tehnyt kuusi yritysostoa ja työllistää noin 70 henkilöä.

”On hienoa, että voimme laajentaa markkina-alueemme Göteborgiin sekä saada yksi alan ehdottomasti osaavimmista henkilöistä kouluttamaan Mitan henkilökuntaa”; sanoo Tomas Knutsson, toimitusjohtaja Mitta AB.

”Melkein 30 yrittäjävuoden jälkeen tuntuu hyvältä löytää uusi omistaja, joka todella haluaa kehittää toimintaa ja olla alan laatujohtaja sekä Suomessa että Ruotsissa”; sanoo Bengt Eliasson, toimitusjohtaja, Geoiden Mätteknik i Varberg AB.

Lisätietoa

Mitta Oy, toimitusjohtaja, Jari Lappi, puh. 043 211 1600

Mitta Oy, hallituksen puheenjohtaja, Timo Hyvönen, puh. 0400 975 838

Mitta Oy on vuonna 1989 perustettu suomalainen kansainvälisesti toimiva mittausalan konsulttiyhtiö, joka toimii rakentamisen arvoketjussa. Mitta on Suomessa markkinajohtaja ja yhtiön toimialat ovat mittaus, geolaboratorio, kairaus sekä ympäristö- ja energiapalvelut. Se työllistää lähes 350 alan ammattilaista yli 30 toimipaikassa ympäri Suomea ja Ruotsia. www.mitta.fi

Geoiden Mätteknik i Varberg AB on ruotsalainen mittauspalveluiden asiantuntijayritys. Vuonna 1989 perustettu yhtiö työskentelee kaikenlaisen mittaustoiminnan parissa, joka liittyy rakennus- ja laitesektoriin. Yhtiö harjoittaa liiketoimintaa ensisijaisesti Göteborgin alueella. Yhtiön liikevaihto 2017 oli noin 13 miljoonaa kruunua ja se työllistää 10 henkilöä. www.geoiden.se