Ota yhteyttä / Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Nimi *
Nimi

48 Fredrikinkatu
Helsinki, , 00101
Finland

+358 9 686 9220

Ajankohtaista

Tiedotteita ja uutisia

Mitta laajentaa Ruotsissa kohti pohjoista

Emmi Rakkola

Suomen johtavan mittausalan konsulttiyhtiön Mitta Oy:n ruotsalainen tytäryhtiö Mitta Mättjänst AB on sopinut ruotsalaisen Mätservice i Jämtland AB:n mittausliiketoiminnan siirtymisestä osaksi Mittaa syyskuun alussa. Samanaikaisesti Mitta-konserniin kuuluva Geofix Aktiebolag ostaa mittausvälineiden ja 3-D koneohjauksen myynti- ja vuokrausliiketoiminnan YT Trading AB:lta. Ostettujen liiketoimintojen liikevaihto oli vuonna 2016 11 miljoonaa kruunua ja ne työllistivät 8 henkilöä. Mätservice i Jämtlandin ja YT Tradingin omistaja ja toimitusjohtaja Tomas Persson aloittaa Mitta AB:n Jämtlandin ja Norlannin aluepäällikkönä sekä vastaa 3-D koneohjauksesta koko Ruotsissa. Hän tulee osana järjestelyä myös osakkaaksi Mitan suomalaiseen emoyhtiöön, minkä omistajina on suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital sekä Mitta-konsernin henkilöstö.

Mitan liiketoiminta on laajentunut voimakkaasti vuoden 2016 liikevaihdon ollessa 21,4 miljoonaa euroa, missä on 182% kasvua edellisestä vuodesta. Mitta on saavuttanut selkeän markkinajohtajan aseman Suomessa.

Liiketoimintojen osto täydentää Mitan palvelutarjontaa ja on tärkeä askel kohti valtakunnallista kattavuutta. Mitta on kuluvan vuoden aikana ostanut viisi yritystä Ruotsissa ja sen palveluksessa on nyt n. 60 asiantuntijaa.

”Hienoa saada laajennettua palvelutarjontaamme pohjoisemmaksi Ruotsissa sekä vahvistaa osaamistamme etenkin 3-D koneohjauksessa.”; sanoo Tomas Knutsson, toimitusjohtaja Mitta Mättjänst AB.

”Mitan tavoite nousta johtavaksi toimijaksi Suomen lisäksi myös Ruotsissa on taas askeleen lähempänä ”; sanoo Timo Hyvönen, joka on Mitta Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoa

Mitta Mättjänst AB, vd, Tomas Knutsson, tel. +46 70 623 70 79

Mitta Oy, hallituksen puheenjohtaja, Timo Hyvönen, puh. +358 400 975 838

Mitta konserni on vuonna 1989 perustettu suomalainen kansainvälisesti toimiva mittausalan konsulttiyhtiö, joka toimii rakentamisen arvoketjussa. Mitta on Suomessa markkinajohtaja, jonka toimialat ovat mittaus, geolaboratorio, kairaus sekä ympäristö- ja energiapalvelut. Se työllistää yli 300 alan ammattilaista 30 toimipaikassa ympäri Suomea ja Ruotsia. www.mitta.fi

Mätservice i Jämtland AB on ruotsalainen mittauspalveluiden asiantuntijayritys. Vuonna 2001 perustettu yritys työskentelee monipuolisesti rakennus- ja laitosmittausten parissa projekteissa Jämtlandin, Norlannin ja Tukholman alueella.  Yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 7 miljoonaa kruunua ja se työllistää 8 työntekijää. www.maetservice.com

YT Trading AB on vuonna 2007 perustettu maanmittausvälineiden ja 3-D koneohjauksen myyntiin ja vuokraukseen erikoistunut yritys, jolla on oma verkkokauppa. YT Tradingin toimipaikka sijaitsee Östersundissa. Yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 4 miljoonaa kruunua ja se työllistää 1 työntekijän. shop.maetservice.com