Ota yhteyttä / Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Nimi *
Nimi

48 Fredrikinkatu
Helsinki, , 00101
Finland

+358 9 686 9220

Ajankohtaista

Tiedotteita ja uutisia

Mitta Oy laajenee Ruotsiin

Emmi Rakkola

Suomen johtava mittausalan konsulttiyhtiö Mitta Oy on ostanut ruotsalaisten Motala Mättjänst AB:n ja Geofix Aktiebolagin koko osakekannan. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2016 33 miljoonaa kruunua ja ne työllistivät n. 36 henkilöä. Ostettujen yhtiöiden omistajat tulevat osana järjestelyä osakkaiksi Mittaan, minkä omistajina on suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital sekä yhtiön henkilöstö.

Mitan liiketoiminta on laajentunut voimakkaasti vuoden 2016 liikevaihdon ollessa 21,4 miljoonaa euroa, missä on 182% kasvua edellisestä vuodesta. Mitta on saavuttanut selkeän markkinajohtajan aseman Suomessa ja nyt tehty järjestely on ensimmäinen askel sen kansainvälistymisstrategiassa. Tavoitteena on lähivuosina saavuttaa merkittävä markkina-asema myös Ruotsissa.

”Helmetin tullessa mukaan kehittämään yhtiötä pari vuotta sitten asetimme tavoitteeksi kasvaa selkeäksi markkinajohtajaksi Suomessa, minkä jälkeen tähtäisimme myös kansainväliseen kasvuun. Ruotsi oli luonnollinen valinta ensimmäiseksi uudeksi markkina-alueeksi”; sanoo Jari Lappi, toimitusjohtaja Mitta Oy.

”Käynnistimme viime syksynä Ruotsin markkinoiden kartoituksen ja olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme nyt julkistaa ensimmäiset järjestelyt. Ostetut yritykset luovat hyvän kasvualustan Mitan Ruotsin toiminnoille. Tulemme jatkamaan kasvua niin orgaanisesti kuin yritysostoin sekä Suomessa että Ruotsissa”; sanoo Helmet Capitalin partneri Timo Hyvönen, joka on Mitta Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoa

 Mitta Oy, toimitusjohtaja, Jari Lappi, puh. 043 211 1600

 Mitta Oy, hallituksen puheenjohtaja, Timo Hyvönen, puh. 0400 975 838

Mitta Oy on vuonna 1989 perustettu suomalainen kansainvälisesti toimiva mittausalan konsulttiyhtiö, joka toimii rakentamisen arvoketjussa. Mitta on Suomessa markkinajohtaja, jonka toimialat ovat mittaus, geolaboratorio, kairaus sekä ympäristö- ja energiapalvelut. Se työllistää yli 250 alan ammattilaista 23 toimipaikassa ympäri Suomea. www.mitta.fi

Motala Mättjänst AB on ruotsalainen mittauspalveluiden asiantuntijayritys. Vuonna 2005 perustettu yritys on erikoistunut etenkin ratarakentamisen mittauksiin ja muihin palveluihin, kuten rakennusmittauksiin, teollisuuden mittauksiin ja laserkeilauksiin, maastomalleihin, 3-D koneohjaukseen ja kaapelikartoitukseen. Yrityksen toimipaikat sijaitsevat Motalassa, Linköpingissä, Tukholmassa, Helsingborgissa ja Hudiksvallissa. Yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 28 miljoonaa kruunua ja se työllistää n. 35 työntekijää. www.mattjanst.se

 Geofix  Aktiebolag on vuonna 1990 perustettu maanmittausvälineiden myyntiin erikoistunut yritys, jolla on oma verkkokauppa. Geofixin toimipaikka sijaitsee Linköpingissä. Yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 4 miljoonaa kruunua ja se työllistää 1 työntekijän. www.geofix.se