Ota yhteyttä / Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Nimi *
Nimi

48 Fredrikinkatu
Helsinki, , 00101
Finland

+358 9 686 9220

Ajankohtaista

Tiedotteita ja uutisia

VBH-Invest Ab:n koko osakekanta siirtymässä Martin & Servera Ab:lle

Camilla Schwenson

Martin & Servera on jättänyt tarjouksen ahvenanmaalaisesta Ab Chipsters Oy – tukkuliikkeestä ja laajentaa siten liiketoimintaansa ensimmäistä kertaa Ruotsin ulkopuolelle. Chipsters osana Martin & Servera -konsernia luo uusia mahdollisuuksia niin Martin & Serveralle kuin Chipstersillekin. Martin & Serveralle tärkeä osa yrityskauppaa on pääsy Chipstersin tuotevalikoimaan sekä tuorekalojen ja äyriäisten erityisosaamiseen.

Yrityskauppa linjassa strategian kanssa
Tarjous koko osakekannasta tukee Martin & Serveran strategiaa täydentää emoyhtiön ravintolaliiketoimintaa tytäryrityksillä, joiden tuotevalikoima ja erityisosaaminen tuovat lisäarvoa konsernille.
- Kala ja äyriäis -liiketoimintojen kehittäminen Ahvenanmaalla luo hyvän pohjan toiminnan laajentamiselle sekä Suomessa että Ruotsissa, sanoo Håkan Åkerström, Martin & Serveran toimitusjohtaja.
Martin & Servera jatkaa yhdessä Chipstersin nykyisen johdon ja organisaation kanssa Chipstersin kehittämistä Suomen johtavaksi tuoretuotetukkuliikkeeksi hyödyntämällä Martin & Serveran hedelmiin ja vihanneksiin erikoistuneen tytäryrityksen osaamista.

Luotettava omistaja luo hyvät edellytykset kasvulle
Suomalaisen yrityksen toimipaikka tulee jatkossakin olemaan Ahvenanmaalla. Yrityskaupan myötä myös liiketoimintojen kehittämistä jatketaan Ahvenanmaalla ja Manner-Suomessa.
- Tuntuu hyvältä, että luotettava ja pitkäaikainen omistaja on kiinnostunut yhteistyöstä Chipstersin kanssa. Yhteistyö auttaa Chipstersiä matkalla Suomen johtavaksi tuoretuotetukkuliikkeeksi, sanoo Timo Vetriö, Chipstersin toimitusjohtaja.

Lisätietoja kaupasta antavat:
Håkan Åkerström, toimitusjohtaja Martin & Servera, +46 8 672 84 10 tai hakan.akerstrom@martinservera.se

Timo Vetriö, toimitusjohtaja Chipsters, +358 40 576 2372 tai timo.vetrio@chipsters.fi

Pentti Kulmala, partner Helmet Capital, +358 400 321 554 tai pentti@helmetcapital.fi

Martin & Servera – konserni on Ruotsin johtava ravintola- ja suurkeittiöalan asiantuntija. Konserni koostuu Martin & Servera – emoyhtiöstä ja tytäryhtiöistä, joita ovat Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fällmans Kött, Martin & Servera Restaurangbutiker, Martin & Servera Solutions ja RP Frukt. Konsernin yritykset toimittavat päivittäin juomia, elintarvikkeita, tuoretuotteita, tarvikkeita ja palveluita ruotsalaiselle ravintola-alalle. Konsernin liikevaihto oli noin 13 miljardia kruunua vuonna 2015.

Chipstersin liikevaihto on noin 560 miljoonaa kruunua ja toimipaikka Ahvenanmaalla. Yrityksellä on myös merkittävää liiketoimintaa Manner-Suomessa. Chipsters on johtava suomalainen tuotemerkki suurkeittiöiden tuore- ja pakastekaloissa sekä kalatuotteissa. Tuotevalikoima sisältää kalatuotteiden lisäksi myös riistaa, lihaa, kanaa, sieniä, marjoja sekä tuoreita vihanneksia ja hedelmiä. Yritys myy tuotteita myös suomalaisille päivittäistavarakaupoille. Yrityksellä on myös omaa tuotantoa. Chipstersin enemmistöomistaja on VBH-Invest jonka taustalla vaikuttaa pääomasijoitusyritys Helmet Capital. Muu omistajuus on jaettu Ahvenanmaalaisten sijoittajien kesken.