Ota yhteyttä / Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Nimi *
Nimi

48 Fredrikinkatu
Helsinki, , 00101
Finland

+358 9 686 9220

Ajankohtaista

Tiedotteita ja uutisia

Destia myy mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalvelunsa Mitta Oy:lle

Erik Ahnger

Destia Group Oyj

Pörssitiedote 23.11.2015, 9:00 (CET +1)

 Destia Oy ja Mitta Oy allekirjoittivat tänään sopimuksen liiketoimintakaupasta, jolla Destian mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalvelut siirtyvät oululaiselle mittauksiin, kartoituksiin ja laserkeilauksiin erikoistuneelle Mitta Oy:lle. Destia kirjaa kaupasta myyntivoiton, jolla on positiivinen vaikutus yhtiön vuoden 2015 liikevoittoon. Kauppa on tarkoitus saattaa päätökseen 31.12.2015. Destia muuttaa liiketoimintakaupan johdosta markkinaohjeistustaan vuodelle 2015.

 Mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalvelut-liiketoimintojen yhteenlaskettu ulkoinen liikevaihto vuonna 2014 oli noin 6 miljoonaa euroa. Mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalveluissa työskentelee noin 100 henkilöä, jotka siirtyvät Mitta Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

”Strategiamme mukaisesti keskitymme ydinliiketoimintojemme vahvistamiseen ja kasvuun valituilla liiketoiminta-alueilla. Mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalveluista luopuminen selkeyttää liiketoimintaportfoliotamme, ja vahvistaa tasettamme luoden paremmat edellytykset ydinliiketoimintojemme kehittämiseen ja kasvuun. Mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalvelujen ammattilaisemme vahvistavat Mitta Oy:n asemaa alan vahvana suomalaisena osaajana, ja saavat paremmat kehitysmahdollisuudet uudessa omistuksessa”, kertoo Destian toimitusjohtaja Hannu Leinonen.

 Yhtiöt ovat allekirjoittaneet myös yhteistyösopimuksen, jonka mukaan Mitta Oy tarjoaa jatkossa Destialle mittaus-, kairaus- ja laboratoriopalveluja.

 ”Liiketoimintakauppa vahvistaa kykyämme palvella asiakkaitamme entistä monipuolisemmin koko valtakunnan laajuisesti. Mittaus- ja geopalveluiden teknologinen muutos on ollut viime vuosina erittäin nopeaa ja Suomen johtavana toimijana panostamme jatkuvasti henkilöstömme osaamisen kehittämiseen, mikä edelleen parantaa myös asiakkaidemme kilpailukykyä”, toteaa Mitta Oy:n toimitusjohtaja Jari Lappi.

DESTIA GROUP OYJ

Hallitus

 

Lisätietoja:

Destia Group Oyj, toimitusjohtaja Hannu Leinonen, p. 020 444 4000

Mitta Oy, toimitusjohtaja Jari Lappi, p. 043 2111 600

 

Destia:

Destia on suomalainen infra- ja rakennusalan palveluyritys. Toteutamme toimivampaa maailmaa pala palalta rakentamalla, ylläpitämällä ja suunnittelemalla nykyaikaisia liikenne- ja teollisuusympäristöjä sekä tuottamalla liikenteen asiantuntijapalveluita. Palvelumme ulottuvat maanalaisesta rakentamisesta kattavaan maanpäälliseen toimintaan sekä energia- ja insinöörirakentamiseen. Destian liikevaihto oli yli 430 miljoonaa euroa vuonna 2014. Osaajia meillä on noin 1 500.

Mitta:

Mitta on suomalainen kansainvälisesti toimiva mittausalan konsulttiyhtiö, joka toimii rakentamisen arvoketjussa. Mitta on Suomessa markkinajohtaja, jonka toimialat ovat mittaus, geolaboratorio, kairaus sekä ympäristö- ja energiapalvelut.

 Yhtiön liikevaihto oli 12,5 miljoonaa euroa vuonna 2014 ja palveluksessamme on noin 125 alan huippuammattilaista.

 

Helmet Business Mentors Oy | Fredrikinkatu 48 A, 11. krs. 00100 HELSINKI | Tel. +358 9 686 922