Ota yhteyttä / Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Nimi *
Nimi

48 Fredrikinkatu
Helsinki, , 00101
Finland

+358 9 686 9220

Ajankohtaista

Tiedotteita ja uutisia

Maailman ensimmäinen automatisoitu sellun jakelukeskus Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalle

Erik Ahnger

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ja Pesmel ovat allekirjoittaneet sopimuksen selluvaraston toimittamisesta Äänekoskelle valmistuvaan biotuotetehtaaseen. Varasto toteutetaan uudentyyppisellä TransBale- jakelukeskuskonseptilla. Täydessä käytössä se tulee olemaan vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä. Toimitettavassa konseptissa tehtaan koko 1,3 miljoonan tonnin tuotanto ajetaan jakelukeskukseen, joka puskuroi, lajittelee ja jakelee selluyksiköt eri kuljetuksiin. Toimitus on lajiaan ensimmäinen maailmassa.

TransBale-konseptia on kehitetty yhteistyössä Metsä Fibren kanssa puolentoista vuoden ajan. Automaattisen jakelukeskuksen ytimenä on korkeavarasto, jonka kaksi hyllystöhissiä toimivat automaattirobotin tavoin. Järjestelmä puskuroi ja lajittelee yksiköt tuotelajien ja asiakastilausten mukaan sekä ohjaa kaiken lähetystoiminnan. Jakelukeskus toimii kiinteänä osana logistista ketjua, jossa pääjakelukanavia on kolme. Noin 800 000 tonnia sellua kuljetetaan vientiyksikköinä junalla Vuosaaren satamaan, 400 000 tonnia junilla ja rekoilla suoraan asiakkaille ja loput 100 000 tonnia jalostetaan tehdasalueen eri yksiköissä.

Valitun teknologian yhtenä etuna on joustavuus. Portaattomasti säätyvän lajittelukapasiteetin ansiosta tuotannon esilajittelua tai varastotilojen allokointia ei tarvitse tehdä. Tämä mahdollistaa optimaalisen tilankäytön riippumatta siitä, paljonko eri sellulajeja tuotetaan. Jakelukeskuksen kokonaiskapasiteetti on 25 000 tonnia alle 3 000 neliön alueella. ”Tutkimme jo esisuunnitteluvaiheessa uusia ratkaisuja ja TransBale-konseptin käsittelykyky ja varastointitehokkuus vakuuttivat meidät”, Metsä Fibren projektijohtaja Timo Merikallio kertoo.  

Laitteiden lisäksi toimitus sisältää laajan WMS-tietojärjestelmän, joka hoitaa jakelukeskuksen varastonhallinnan sekä lähetys- ja lastaustoiminnot. WMS-tietojärjestelmä on liitetty sekä tuotannon automaatiojärjestelmään että tehtaan SAP-järjestelmään, joista saatavien tuote- ja lähetystietojen perusteella se ohjaa automatisoidut junien ja rekkojen lähetys- ja lastaustoiminnot. Automaattisessa lastauksessa rekka lastataan viidessä minuutissa ja vastaavasti 22 vaunun ja 1 400 tonnin juna kolmessa tunnissa. Lastaustehokkuuden lisäksi automaation avulla minimoidaan työturvallisuusriskit sekä laite- ja tuotevauriot.

 ”Kaltaisellemme teknologiayhtiölle uusien konseptien kehittäminen on elintärkeää. Tämän projektin myötä pääsemme laajentamaan teknologiaamme uudelle business-alueelle. Tästä saamme kiittää Metsä Fibren ihmisiä, jotka olivat ennakkoluulottomasti mukana projektin alusta saakka” sanoo Pesmelin toimitusjohtaja Tony Leikas.

 

 Lisätietoja:

Tony Leikas, toimitusjohtaja, Pesmel Oy

puh. 020 700 9710, email: tony.leikas@pesmel.com

 

Pesmel on johtava kansainvälinen materiaalinkäsittelyn asiantuntija, jonka täysautomaattiset käsittely-, pakkaus- ja varastointijärjestelmät tehostavat tehtaiden sisäistä logistiikkaa ja ylläpitävät tuotteen laadun.

Lähes neljän vuosikymmenen aikana Pesmel on toimittanut yli 400 käsittely- ja pakkausprojektia ja noin 150 varastojärjestelmää. Yrityksessä työskentelee yli 150 osaajaa, joista Suomessa noin 100.

Lue lisää www.pesmel.com

Helmet Business Mentors Oy | Fredrikinkatu 48 A, 11. krs. 00100 HELSINKI | Tel. +358 9 686