Ota yhteyttä / Contact Us

Use the form on the right to contact us.

Nimi *
Nimi

48 Fredrikinkatu
Helsinki, , 00101
Finland

+358 9 686 9220

Ajankohtaista

Tiedotteita ja uutisia

Mitta köper Geotek Oy

Emmi Rakkola

Mitta Oy har tecknat avtal om att förvärva 100% av aktierna i Geotek Oy. Den förvärvade verksamheten omfattar geoteknik, mätning och geolaboratorium, vars omsättning uppgår till ca 3 miljoner euro och sysselsätter 31 experter. Som en del av arrangemanget har verksamheten, som omfattar konsulttjänster och sysselsätter 12 personer gått över till Sitowise Oy.

Read More

Mitta ostaa Geotek Oy:n

Emmi Rakkola

Mitta Oy on allekirjoittanut sopimuksen, jossa se ostaa 100% Geotek Oy:n osakkeista. Hankitun tutkimuspalveluliiketoiminnan liikevaihto on n. 3 miljoonaa euroa ja se työllistää 31 asiantuntijaa. Osana järjestelyä Geotekin suunnittelupalveluliiketoiminnan 12 henkilöä on siirtynyt Sitowise Oy:n palvelukseen.

Read More

CTS Engtec Oy laajentaa Viroon ostamalla SystemTest OÜ:n

Emmi Rakkola

CTS Engtec Oy on 30.08.2018 toteutetulla kaupalla ostanut tallinnalaisen SystemTest OÜ:n koko osakekannan. SystemTest on perustettu vuonna 1991 ja tekee teollisuusautomaatiojärjestelmien suunnittelua ja asennusta 15 henkilön voimin. Referenssejä löytyy monelta eri alalta: puupelletin tuotanto, vesipumppaamot, jätevedenpuhdistamot, lämpövoimalat, katuvalaistuksen ohjaus, kuljettimien ohjaus, prosessiohjausjärjestelmät teollisuudelle, tuotantolinjan ohjaus-,ja RFID-järjestelmät.

Read More

Mitta vahvistaa asemiaan Tukholman alueella

Emmi Rakkola

Suomen johtavan konsulttiyrityksen Mitta Oy:n omistama Mitta AB on allekirjoittanut sopimuksen, jossa Mitta AB ostaa 100% 90 Grader Mätteknik Sverige AB:n osakkeista. Hankitun liiketoiminnan liikevaihto on arviolta 18 miljoonaa kruunua 31.8.2018 päättyvällä tilikaudella ja se työllistää 16 mittauskonsulttia. Osana järjestelyä 90 Graderin omistajat Shamsurhman Mumand, Anton Larsson ja Matusala "Masse" Michael tulevat avainhenkilöiksi Mitan Tukholman liiketoimintaan ja osakkaiksi Mittaan, jonka omistajina ovat suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital ja yhtiön henkilöstö.

Read More

Geofix laajentaa Göteborgiin

Emmi Rakkola

Suomen johtavan mittausalan konsulttiyhtiön Mitta Oy:n ruotsalainen tytäryhtiö Geofix Aktiebolag on sopinut ruotsalaisen Thifab Aktiebolagin mittausvälineiden myynti- ja huoltoliiketoiminnan siirtymisestä osaksi Geofixia. Ostettujen liiketoimintojen liikevaihto oli vuonna 2017 2,5 miljoonaa kruunua. Thifabin omistaja ja toimitusjohtaja Dennis Brigghamn jatkaa Geofixin Göteborgin yksikön päällikkönä sekä vastaa mittausvälineiden huoltoliiketoiminnasta koko Ruotsissa. Hän tulee osana järjestelyä myös osakkaaksi Mitan suomalaiseen emoyhtiöön, minkä omistajina on suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital sekä Mitta-konsernin henkilöstö.

Read More

Hovako Oy laajentaa omistuspohjaansa

Emmi Rakkola

Helmet Capitalin kokoama sijoittajaryhmä on yhdessä yhtiön avainhenkilöiden kanssa ostanut Hovako Oy:n, joka on aktiivinen hoivakiinteistöjen suunnittelija ja rakentaja Suomessa. Yhtiön perustaja ja pääomistaja Lauri Vappula jatkaa yhtiön toimitusjohtajana sekä emoyhtiön merkittävänä osakkaana.

Hovako Oy suunnittelee ja rakentaa hoivakoteja hoivaoperaattoreiden tarpeisiin ja hoivarahastojen omistukseen. Yhtiö on perustettu vuonna 2009 ja pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Read More

Tiedote koskien Helmetin toimistoa / Announcement about Helmet Office

Emmi Rakkola

Joudumme muuttamaan toimitiloistamme väliaikaisesti IV-remontin alta heinä-ja elokuun ajaksi Spaces Postitaloon (Mannerheiminaukio 1, Helsinki), joten Fredrikinkadun toimistomme ei ole avoinna 25.6.-31.8. Käytössämme ei ole Postitalolla vieraspaikkoja. Tänä aikana meillä on käytettävissämme hyvin rajallinen määrä yhtiömme arkistodokumentaatiota, joten pyydämme ystävällisesti varaamaan erilaisiin selvityspyyntöihin aikaa minimissään viikon. Sähköpostimme ja puhelinnumeromme toimivat kuitenkin normaalisti. Huomioithan, että postiosoitteemme ei muutu.

Read More

Mitta osti Swecon maastotutkimusliiketoiminnan

Emmi Rakkola

Sweco on myynyt Turussa sijaitsevan maastomittaus-, maaperätutkimus- ja maalaboratoriopalveluiden liiketoimintansa Mitta Oy:lle. Kaupan yhteydessä ostajalle siirtyvät vanhoina työntekijöinä viisi tämän liiketoiminnan työntekijää ja liiketoimintaan liittyvät sopimukset sekä toimintaan käytetty kalusto.

Read More

CTS Engtec Oy laajentaa palveluntarjontaa ostamalla JEEC Oy:n

Emmi Rakkola

CTS Engtec Oy on 26.03.2018 toteutetulla kaupalla ostanut Jyväskyläläisen JEEC Oy:n koko osakekannan. JEEC Oy on Suomen johtavia automaatio- ja sähkötoimialojen suunnittelu- ja konsultointipalvelujen toimittajia. JEEC:in liikevaihto tilikaudella 2017 oli 1,5 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 17 henkilöä. JEEC:in omistajat jatkavat yhtiön palveluksessa vastaten automaatiosuunnittelun liiketoiminnasta ja kehittämisestä. JEEC Oy:n omistajat, mukaan lukien hallituksen puheenjohtaja Jarmo Pekkanen ja toimitusjohtaja Pekka Silvennoinen, tulevat omistajiksi CTS:ään.

Read More

Mitta laajenee Gävleen

Emmi Rakkola

 

Mitta AB, jonka Suomen johtava mittausalan konsulttiyhtiö Mitta Oy omistaa, on 12.2.2018 ostanut ruotsalaisen Gävle Mätkonsult GMK AB:n (”GMK”) koko osakekannan. GMK:n liikevaihto oli vuonna 2017 noin 10 miljoonaa kruunua ja se työllisti 10 henkilöä. GMK:n omistajat Joakim Berg ja Christer Modée tulevat osana järjestelyä vastaamaan Mitan toiminnasta Gävlessä ja tulevat myös osakkaaksi Mittaan, jonka omistajina ovat suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital ja Mitan henkilöstö.

Read More

Mitta Oy laajenee Göteborgiin

Emmi Rakkola

Mitta AB, jonka Suomen johtava mittausalan konsulttiyhtiö Mitta Oy omistaa, on ostanut ruotsalaisen Geoiden Mätteknik i Varberg AB:n koko osakekannan. Geoidenin liikevaihto oli vuonna 2017 noin 13 miljoonaa kruunua ja se työllisti 10 henkilöä. Geoidenin omistaja ja toimitusjohtaja Bengt Eliasson tulee osana järjestelyä sisäisesti vastaamaan Mitan mittausteknisestä koulutuksesta Ruotsissa. Bengt Eliasson tulee myös osakkaaksi Mittaan, jonka omistajina ovat suomalainen pääomasijoittaja Helmet Capital ja yhtiön henkilöstö.

Read More

Turvakolmio osti Palomatic Oy:n

Emmi Rakkola

Sähköisen turvallisuustekniikan, paloturvallisuuden ja lukituksen edelläkävijä Turvakolmio Oy on tänään tehdyllä kaupalla ostanut Palomatic Oy:n koko osakekannan. Palomatic Oy on paloturvallisuusjärjestelmien ja -palveluiden erikoisliike, jonka palveluksessa on 21 huippuammattilaista ja toiminta-alueena koko Suomi.

Read More

Prosessiteollisuuden asiantuntijayritys CTS Engtec Oy laajentaa omistuspohjaansa

Emmi Rakkola

Helmet Capitalin kokoama sijoittajaryhmä on 11.12.2017 hankkinut CTS Engtec Oy:n koko osakekannan omistukseensa. CTS Engtec Oy:n aiemmista omistajista jatkavat merkittävinä vähemmistöosakkaina toimitusjohtaja Antti Lukka ja projektitoiminnan johtaja Harri Soininen. Omistuspohjan muutoksen yhteydessä CTS Engtec päättää saneerausohjelman ennenaikaisesti maksamalla jäljellä olevat saneerausvelat pois.

Read More

Aureolis ja Eximia BI yhdistyvät

Emmi Rakkola

Vahvassa kasvussa olevat Aureolis ja Eximia BI yhdistyvät. Aureolis Oy on ostanut yrityskaupassa Eximia Business Intelligence Oy:n koko osakekannan. Yhdessä yritykset muodostavat vahvan BI-alueen toimijan, joka auttaa asiakkaitaan menestymään liiketoimintatiedon avulla. Aureoliksen palvelut kattavat koko BI-alueen tietovarastoinnista ja raportoinnista analytiikkaan sekä tiedolla johtamisen tukeen.

Read More

Asennusliike Lahtinen Oy laajentaa omistuspohjaansa

Emmi Rakkola

Helmet Capitalin kokoama sijoittajaryhmä on yhdessä yhtiön toimitusjohtaja Eero-Matti Lehtiniemen kanssa ostanut Asennusliike Lahtinen Oy:n, joka on johtava polttonestejakeluasemien rakentamisen erikoisosaaja Suomessa. Yhtiön aiemmista omistajista Asko Lahtinen tulee jatkossa olemaan yhtiössä merkittävä vähemmistöomistaja ja hallituksen jäsen.

Read More

Mitta Oy osti Etelä-Karjalan Mittauskeskus Oy:ltä kalibrointi-, koulutus ja mittauspalvelut

Emmi Rakkola

Mitta Oy on ostanut 25.8.2017 allekirjoitetulla liiketoimintakaupalla Etelä-Karjalan Mittauskeskus Oy:ltä kalibrointi-, koulutus ja mittauspalvelut.

Etelä-Karjalan Mittauskeskus Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Jari Karhu sekä yhtiön työntekijät siirtyvät 1.9.2017 Mitta Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Jari Karhu vastaa tulevaisuudessa Mitta Oy:n koulutus- ja kalibrointipalveluista sekä toimii Kaakonkulmalla lähiesimiehenä Lappeenrannasta käsin.

Read More

Mitta laajentaa Ruotsissa kohti pohjoista

Emmi Rakkola

Suomen johtavan mittausalan konsulttiyhtiön Mitta Oy:n ruotsalainen tytäryhtiö Mitta Mättjänst AB on sopinut ruotsalaisen Mätservice i Jämtland AB:n mittausliiketoiminnan siirtymisestä osaksi Mittaa syyskuun alussa. Samanaikaisesti Mitta-konserniin kuuluva Geofix Aktiebolag ostaa mittausvälineiden ja 3-D koneohjauksen myynti- ja vuokrausliiketoiminnan YT Trading AB:lta.

Read More

Chinese investment company shows interest in sustainable fish farming

Emmi Rakkola

Helmet Capital Oy Ab has signed a Letter of Intent earlier this year and last week (28.6.2017) a Commitment Letter for selling 100% of Fifax Ab shares to a Chinese investment company (China Overseas Smart City Technology Group Co. Ltd. fully owned subsidiary of state-owned China Overseas Holding Group) in Beijing. Fifax Ab has signed previously a Letter of Intent with F-Fast Ab and ÅFAB to buy the premises and equipment according to their current rent agreements with Fifax Ab. As part of the transaction, Fifax Ab will use its right to buy the premises and equipment according to the Letter of Intent signed by the parties.

Read More